Şirketler Hukuku Alanında AVD Hukuk
AVD Hukuk olarak; şirketler hukuku davalarında ve uygulamalarında uzman ve deneyimliyiz. Başta birleşme ve devralma konuları olmak üzere şirketler hukukunun alanına giren her türlü hususta hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Şirketler Hukuku Nedir?
Şirketler hukuku, ekonomik alandaki aktivitelerin düzenlenmesini mümkün kılan, şirket içi bütün hukuksal süreçleri belirleyen ve ticaret alanında davranışları yasalar ile çerçeveleyen bir hukuk alanı olmaktadır. Türk Ticaret Kanunu ülkemizi doğrudan yabancı yatırımlara da açacak pek çok yeniliği beraberinde getirmektedir. Bu alanda uzmanlaşmış olan şirketler hukuku avukatı, bu hususları kapsayan bütün davalarla yakından ilgilenebilecek yetkinliktedir.
Ekonomik faaliyet içinde son derece önemli bir yere sahip olan ticaretin tasarladığı ve düzenlediği hukuk alanı, şirketler ve ticaret hukuku şeklinde isimlendirilmektedir. Ekonominin bütün ülkeyi etkilemesi ve yaşama biçimini belirlemesi nedeni ile ticaretle alakalı bütün hususlar farklı kanunlar ile düzenlenmektedir.
Bu ilgili kuralların belirlenmesi ile ticaretle alakalı uyuşmazlıkların ve mağduriyetlerin önlenmesi sağlanmaktadır. Ticari aktiviteler hem bireyler hem de ülke için önem arz etmektedir. Bu alanda oluşan zararlar, geri döndürülemez sonuçların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Bundan ötürü de ticaret alanında oluşan anlaşmazlık ve uyuşmazlıklarda yasal şekilde hakların aranması amacıyla şirketler hukuku alanında deneyimli ve bilgili avukatlar ile çalışmak gerekmektedir.
Şirketler Hukukunun Önemi Nedir?
Şirketler hukuku, ticaret hukukunun en mühim birimleri arasında yer almaktadır. Yaşamı devam ettirmeye yönelik olan gereksinimleri karşılamayı sağlayan ekonomi alanında aktivitelerin hakkaniyetli ve sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi amacıyla bu disiplin, söz konusu bu alandaki bütün yasaları düzenlemiştir. Firmalar arası rekabet veya usulsüzlükleri ortadan kaldırmayı ve önlemeyi sağlayan bir hukuk alanı olan şirketler hukuku, ticari aktiviteler nedeniyle oluşan zararların veya borçların da nasıl şekilleneceğini ortaya koymaktadır.
Firma faaliyetleri içinde oluşan hukuki anlaşmazlıklar hem ülkeyi hem de firmayı meydana getiren kişileri doğrudan etkiler. Bu bağlamda bu hukuk disiplini, ülke ekonomisini ve bireylerin iş alanındaki hak kayıplarını korumak amacı ile en mühim hukuk dallarından biri olmaktadır.
Şirketler Hukuku Neleri Kapsar?
Şirket, iki ya da daha çok bireyin bir araya gelmesi ile mal ya da emeklerini ortak bir amaca hizmet etmek için bir sözleşmeyle tek bir çatı altında birleştirmeleri durumudur. Şirketler hukuku kapsamı oldukça geniştir. Bunların başında kıymetli evraklar gelmektedir. Kıymetli evraklar ise poliçe, bono ve çek olabilmektedir. Ticari aktivitelerin tümü kar etme amacı ile yapılmaktadır. Kar etmeyi daha kolay, hızlı ve basit biçimde sağlamak için de kıymetli evraklar tercih edilmektedir. Ticari yaşamın daha hızlı ve basit işlemesine imkân sağlayan bu evrakların düzenlenmesi, tedavülden kalkması, kullanılması gibi bütün hususlar şirketler hukukunda ele alınır.
Türk Hukuku dahilinde firma türlerinin tamamı kanun ile tespit edilmiştir. Bu kanunda düzenlenen bütün ticaret şirketleri, Türk Ticaret Kanunu ikinci kitabında yer almaktadır. Buna göre belirli firma türlerine uymayan bir firma mevcut ise bu firma borçlar kanununa göre firma sayılır. Ticaret kanununa göre düzenlenen şirketler ise şunlardır:
- Kooperatif şirket.
- Limited şirket.
- Anonim şirket.
- Komandit şirket.
- Kollektif şirket.
Ticaret kanunu dahilinde firmaların tümü tüzel kişilik içerir. Bu konuların tümüyle ilgilenen alan ise şirketler hukuku olmaktadır.
Ticari Ortaklık Nedir?
Ticari bir firmayı ticaret unvanı ismi altında işletebilmek için gerçek kişiler arasında oluşturulan ve ortaklardan hiçbirinin sorumluluk ve yükümlülükleri, firma alacaklılarına karşı kısıtlandırılmamış olan firma türüdür. Bunlar tüzel kişiliğe sahiptir.
Ticaret Hukuku Kaça Ayrılır?
Ticaret hukuku kendi başına bir hukuk alanı olmaktadır ve bağımsızdır. Ticaret hukukunun en çok ilişkisi olduğu hukuk alanları ise borçlar hukuku ve medeni hukuktur diyebiliriz. Ticaret hukuku altı ayrı başlıkta incelenmektedir. Bunlar:
- Sigorta hukuku.
- Deniz ticaret hukuku.
- Kıymetli evrak hukuku.
- Şirketler hukuku.
- Ticari işletme hukuku.
- Taşıma hukuku.
Şirketler Hukuku Alanındaki Çalışmalarımız
Müvekkillerimizin iş yaşamları süresince yanında olmak ve yaşadıkları hukuki problemleri en etkili şekilde çözüme kavuşturmak konusunda özverili davranmaktayız. Şirket hukuku avukatı görevlerini yerine getiren deneyimli ekibimiz, iş dünyasının derinliklerini çok iyi bilir ve müvekkillerimizin karşılaştığı her türlü probleme aşınadır. Hukukçu ekibimiz birçok alanda danışmanlık sunmaktadır. Şirketler hukuku alanında başlıca hizmetlerimiz şunları içermektedir:
- Pek çok Avrupa ülkesi ve bu ülkeler haricinde kalan diğer ülkelerle iş birliğine dair görüşme tavsiyeleri.
- Müşterek teşebbüsü.
- Ticari mal ve hizmet alım ve satım işlemleri.
- Kredi ve ticaret finansman mektubu.
- Uluslararası menkul kıymet satışı, anlaşma şartları, teslim şartları, CIF, FOB.
- Distribütörlük ve acente sözleşmeleri.
- Offshore firma kurulumu.
- Yurtiçi ve yurtdışında firma kurulumu.
Birleşme & Devralma ve Şirketler Hukuku Alanındaki Çalışmalarımız
Deneyimlerimiz ve bilgi birikimimiz ile müvekkillerimize uluslararası standartlarda hukuki destek sağlamaktayız. Birleşme ve devralma konularında da beklentileri aşan sonuçlar vadediyoruz. Bu hususlardaki bazı hukuki hizmetlerimiz şunları kapsıyor:
- Firma yönetim ve yönetim kurullarında temsil.
- Özel sermayeli firmalar tarafından satın alınma.
- İş şartları ve iş şartlarının yapılandırılması.
- Firma hisselerinin alım satımı, işletmesi.
- Şirket koruyucusu.
- Ortaklık sözleşmeleri.
- Firma kuruluşu.
AVD Hukuk Bürosu olarak; yerli ve yabancı müvekkillerimize en iyi şekilde destek sağlamaktayız. Şirketler hukuku alanında deneyimli ve uzman olan hukukçularımız, her türlü şirketler hukuku davasında ve danışmanlık gereksiniminde hep yanınızdadır.
AVD Hukuk Müvekkilleriyle Nasıl Çalışır
Davayı Tartış
Davayla ilgili uzman avukatlarımız müvekkillerimizle ilgili dava hakkında bir toplantı düzenler ve dava hakkında detaylı bilgi alır.
Durumları Değerlendir
Mevcut koşulların ve dava sürecinin müvekkil lehine ve aleyhine ne tür dinamikler barındırdığının analizi yapılır.
Dava Dosyasını Hazırla
İlgili Dava içeriğine ve koşullarına göre dava dosyası hazırlanır, müvekkille son kontroller yapılarak ilgili mahkemeye iletilir.
Daha Fazla Bilgi Topla
Dava süreci takip edilerek gelişmeler müvekkil ile paylaşılır. Gerektiği durumlarda mahkemeden gelen veriler doğrultusunda müvekkil ile koordinasyon halinde yeni bilgiler ve belgeler edinilir.